Anja Monrad

Hos Notabene er vi fascinerede af stærke kvinder der kan, vil, og tør forfølge deres drømme både i arbejds- og privatlivet. De kvinder, som på hver deres måde inspirerer os med deres vilje og kunnen. Vi har spurgt disse kvinder hvad der inspirerer dem, hvad der har ledt dem til der hvor de er i dag og hvad der får dem ud af sengen om morgenen. Læs med når Senior Vice President & General Manager hos Dell, Anja Monrad fortæller.

 

HVAD FÅR DIG UD AF SENGEN OM MORGENEN?

Jeg er generelt en energisk og meget passioneret person, og jeg elsker det jeg laver – så selvom jeg er totalt B-menneske, er det alligevel nemt at komme op og i gang med dagen. Som chef for Dell i Østeuropa er en af mine fornemmeste roller at udvikle min organisation, sikre at alle kender vores mission og værdier, og forstår hvordan de bidrager til den overordnede vision. Så den daglige interaktion med mine medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere er det, der driver mig ud af sengen, selvom det regner og er gråt i gråt.

HVAD KARAKTERISERER DIT LIV LIGE NU?

Lufthavne, hoteller og møder rundt omkring i regionen. Efteråret er generelt super travlt i vores branche, og dette efterår er absolut ikke anderledes med masser af arbejdsrelaterede rejser. Så det fylder mest lige nu. Men hver en fri stund bliver tilbragt på min helt fantastiske tagterrasse.

HVORDAN FINDER DU DIN WORK/LIFE BALANCE?

For mig er kernen til en god work/life balance at forventningsafstemme med sig selv. Naturligvis skal der være en vis ligevægt, men jeg tror bare ikke nødvendigvis, det drejer sig om konstant at være i balance. Der vil være tidspunkter, hvor arbejde tager mere af tiden og andre, hvor privatlivet kan udspille sig lidt mere. Det er utopisk at tro, at balancen er der hele tiden. Derudover er det afgørende at lave noget man brænder for – så føles arbejde som ”life” og så bliver opdeling af balancen mindre vigtigt. Har der været et vendepunkt, der har været med til at definere den kvinde du er i dag? Der er mange tidspunkter i mit liv, der har defineret mig – som udgangspunkt er det vigtigste, at jeg er indvandrer og kom til Danmark som 3-årig. Det at vokse op som ”anderledes” lærte mig hurtig at stå på egne ben, og ikke være bange for at skille mig ud fra mængden. Min mor sagde altid: ”ingen grund til at være som de andre, de kan jo bare være mere som dig”.

Derudover var det en hjerneblødning for 11 år siden, som gav mig et nyt perspektiv på hvad der er vigtigt i hverdagen, og inspirerede mig til at leve hver dag, som kunne det være den sidste.

HVAD INSPIRERER DIG FOR TIDEN?

Teknologiens indflydelse på fremtidens samfund og vores mulighed for at bruge teknologien til at løse nogle af verdens store samfundsmæssige, sociale og miljømæssige problemer. Vi har en fantastisk mulighed for at ændre verden til det bedre med teknologi og digitalisering. Fx et vertikalt bæredygtigt landbrug, som bruger 95% mindre vand og kan dyrke 390 gange mere end et konventionelt landbrug på samme størrelse. Her bruges Dells teknologi til at kontrollere vanding, gødning, lys… ja faktisk kontrollere alt det, der sker i landbruget.

Derudover er kunst noget, som jeg har kastet mig over – og har fundet stor glæde i nogle fantastiske kunstudstillinger og kunstværker. Det er så forskelligt fra mit liv, min hverdag og det jeg beskæftiger mig med, og er derfor en super alternativ inspirationskilde for mig.

Anja inspiration

Anja inspiration

Shop now