Ballerinaskoens historie

Ballerinaskoen fik nemlig først sit gennembrud som en reel sko da Audrey Hepburn, der oprindeligt startede sin karriere som ballerina, tog de ikoniske sko med sig på et filmset. Hepburn var med sine 169 cm for høj til ballettens verden, hvilket ledte hende over til skuespillet i stedet. Her oplevede hun dog igen at være for høj, - denne gang i forhold til sine knap så høje mandlige skuespillere, og for ikke at rage for højt op i landskabet bragte hun sko der til forveksling lignede dem hun brugte som ballerina med sig på settet. Kort efter trissede Brigitte Bardot rundt i ballerinasko i den dengang populære film, “And God created the woman” og en trend var skabt. 

Den ikoniske ballerinasko har siden vist sig at være langt mere end blot en forbigående trend og der er næppe en kvinde i dag der ikke har et par i skabet. Ordet ‘ballerina’ er egentligt italiensk for danserinde og den flade hæl, runde snude og det feminine design har klare referencer til de yndefulde balletdanserinders sko. Måske det også er derfor, at de har opnået deres ikoniske status og er blevet båret af alt fra prinsesser til fashionistaer som Kate Moss, netop fordi de både er feminine, elegante og super behagelige at have på.  

Hos Notabene er vi vilde med den chikke model og du vil derfor altid kunne finde et stort udvalg af ballerinasko i vores sortiment. Vi har samtidig særligt stor fokus på komfort og kvalitet og du vil derfor opleve at vores ballerinasko er yderst behagelige at have på, da skoene har en ekstra blød polstring i indersålen. Alle sko er desuden foret med blødt læder, så dine fødder kan respirere, selv i varme temperaturer. Det kan dog være en god ide, at have et eller flere par at skifte med, da sko i naturmaterialer har brug for én dags pause imellem brug, for at sikre at skoene når at tørre. På den måde, kan du også være sikker på, at ballerinaskoen beholder sin feminine form og bløde kvalitet.  

Ballerinaen kan kombineres med stort set alt i din garderobe til både arbejde og fritid. Brug dem med stramme sorte jeans for et råt look, eller en A-formet nederdel for et ultra feminint look.

Audrey Hepburn var én af de første til at bevise at kvinder kan være både feminine og elegante i flade sko og vi kan i dag takke hende for at være frontløber og ambassadør for ballerinaskoen, så vi andre kan nyde godt af den chikke og komfortable style.

Ballerina sko styles

Shop now