Coco O

Hos Notabene er vi fascinerede af stærke kvinder der kan, vil, og tør forfølge deres drømme både i arbejds- og privatlivet. De kvinder, som på hver deres måde inspirerer os med deres vilje og kunnen. Vi har spurgt disse kvinder hvad der inspirerer dem, hvad der har ledt dem til der hvor de er i dag og hvad der får dem ud af sengen om morgenen. Læs med, når sangerinden Coco O fortæller om sit liv og sin hverdag, musikken og den seneste tilføjelse på CV’et — Vild Med Dans.

HVAD FÅR DIG UD AF SENGEN OM MORGENEN?

Det gør mit vækkeur desværre. I forbindelse med “Vild med dans” er jeg for første gang i mange år nødt til at stå op, før jeg vågner naturligt, og i gang med dansetræningen. Selvom jeg savner min “boheme” livstil, hvor jeg kan bruge flere timer på at vågne med en kop kaffe, så nyder jeg også at opleve en “normal” dagsrytme med morgentrafik og myldretid. Det har virkelig lært mig at sætte pris på min frihed og uafhængighed.

HVAD KARAKTERISERER DIT LIV LIGE NU?

Dansetræningen er langt mere krævende end jeg nogensinde havde regnet med. Så det er faktisk det, jeg bruger al min tid på lige nu.

Inden Vild Med Dans var jeg i gang med et nyt album, som jeg glæder mig afsindigt meget til at komme tilbage og arbejde videre på. Det har været forfriskende at lave noget helt andet end musik i flere måneder. Jeg har haft så travlt med at lære at danse og bruge min krop, at der slet ikke har været plads i mit hoved til også at stresse over musikken. Ofte kan jeg ikke lade være med at spekulere eller bekymre mig om min musik og karriere, men jeg har simpelthen ikke haft tid til at tænke på det, fordi jeg har danset så meget. Det har givet mig et nyt, friskt perspektiv på hele min situation, og jeg har fået samlet en masse ny energi til pladen.

HVORDAN FINDER DU DIN WORK/LIFE BALANCE?

Jeg tror desværre ikke, de to kan adskilles for mig. Jeg er utroligt privilegeret at min passion blev mit job, men i og med at min musik tager udgangspunkt i mit liv, erfaringer og oplevelser, synes jeg det er svært at adskille arbejde fra mit privatliv, da det flyder sammen. Mine følelser er jo faktisk min forretning. Det kan være udfordrende, hvis jeg fx har en periode hvor jeg er nede - for så lider forretningen jo også. I de situationer kunne jeg godt ønske, at de to var lettere at adskille fra hinanden, og at jeg havde et job der var mindre følelsesladet. Men det meste af tiden nyder jeg, at mit job giver mig så meget frihed og at det har været så definerende for, hvordan mit liv har formet sig.

HAR DER VÆRET ET VENDEPUNKT DER HAR VÆRET MED TIL AT DEFINERE DEN KVINDE DU ER I DAG?

Jeg flyttede til Los Angeles, da jeg var 23 år og boede der i 6 år. Det var virkelig intensivt og lærerigt at bo så langt væk. At få en helt ny hverdag, ny omgangskreds og karriere stablet på benene i så ung en alder, var intet mindre end fantastisk at opleve.

Jeg har lært så sindssygt mange ting på meget kort tid om, hvordan musikbranchen fungerer, og om at blive selvstændig samt navigere i en helt anden samfundsstruktur uden en velfærdsstøtte i ryggen. Jeg lærte meget af de små nuancer af kulturforskelle mellem mine amerikanske venner og jeg, og så lærte jeg utroligt meget om racepolitik og økonomisk ulighed, hvilket jeg er meget optaget af nu. Jeg føler virkelig, at mine år i Los Angeles har været med til at ændre den måde, jeg ser verden på i dag. Jeg har især lært at sætte pris på de privilegier, vi har i Danmark.

HVAD INSPIRERER DIG FOR TIDEN?

For tiden bliver jeg meget inspireret af at læse feministisk litteratur. Jeg føler næsten, at jeg har fået åbnet et tredje øje som har været blindt alt for længe overfor den samfundsstruktur, jeg har været underlagt. Det har været en kæmpe åbenbaring at kunne spejle mig i en masse oplevelser, jeg selv har haft, ved at læse om andre kvinders erfaringer. Det er vildt inspirerende og det booster mig med power og energi - især til mit arbejde, som umiddelbart er en mandsdomineret branche. Derudover ser jeg vildt mange dansevideoer for øjeblikket, hvilket er en helt ny verden af lækkerhed at dykke ned i.

Coco O inspirationsbillede

Coco O inspirationsbillede

Coco O inspirationsbillede

Shop now