Museumsguide til København I

Københavns fantastisk flotte og indbydende byrum er på mange måder en udstilling i sig selv og indbyder til smukke billeder og lange gåture. Tager du et skridt længere ind i byen, opdager man hurtigt, at København er spækket med historiske bygninger, der alle er fyldt op med udstillinger, kunstsamlinger, filmkunst og events. Vi har her lavet en guide til vores seks favoritmuseer i København.

 

DE KLASSISKE 

Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7, 1556 København V
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 10-17, Torsdag 10-21.

Glyptoteket er for dig, der nyder et oplevelsesrum, som inviterer til samvær og for dig, der har brug for et månedligt skud fransk skønhed og inspiration for sind og sjæl.

Ny Carlsberg Glyptotek er skulpturpoesi når det er bedst. Her kan du opleve husets yderst fotogene forhal, der er en hybrid af en vinterhave, en cafe og en kunstbutik. Stemningen er sat fra det øjeblik, du træder ind i forhallen og når man bevæger sig videre ind i de mange sale med smukt malede lofter, marmor søjler og mosaikgulve. Museet er i to etager og rummer skulpturer fra den græske og romerske verden samt det antikke Ægypten. Derudover har Glyptoteket en fantastisk samling af dansk og fransk kunst fra det 19. århundrede, hvor der kan findes værker fra Monet, Cézanne, Manet, Van Gogh, Degas og Rousseau.

Tag en pause fra byens hverdagsræs i Glyptotekets Vinterhave, og nyd en kop kaffe i det tropisklignende picnic- og cafeområde.

 

Statens museum for kunst
Sølvgade 48-50, 1307 København K
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 10-18, Onsdag 10-20

Statens museum for kunst inviterer til sociale sammenkomster med tyngde. Museet er for dig, der gerne vil se og opleve kunst i samspil med hverdagens snak og fest.

Statens museum for kunst er folkets kunstsamling og Danmarks nationalgalleri, hvor du kan finde kunst fra 1300-tallet og frem til i dag. Stedets faste udstillinger favner dansk, nordisk, fransk og international kunst, der alle udforsker kunstens mangfoldige stilarter. Derudover er der altid nye spændende udstillinger og installationer at finde.

Men Statens Museum for Kunst tilbyder meget mere end det. Under sloganet ”byens kunstneriske fredagsbar” kan du til SMK Fridays besøge museet til drinks, talks, film og optrædener, og selvfølgelig stadig opleve kunsten på museet, denne gang i aftenens mørke.

Besøg museet på en af deres eventdage, hvor du både kan betragte de faste kunstsamlinger og udstillinger samt deltage i en kreativ workshop. Nyd et glas vin imens du laver gipsfigurer med en veninde eller kæreste.

Design Museum Danmark

Bredgade 68, 1260 København K
Museet er midlertidigt lukket grundet renovering. Åbner juni 2022.

Design Museum Danmark er for dig, der er designinteresseret, ligegyldigt om dit hjerte brænder for møbler, plakater eller beklædning.

Museet tager dig på en rejse igennem forskellige udtryksformer og formgivningsmetoder, der lokalt og globalt har været toneangivende både kommercielt, kulturelt og politisk fra 1800-tallet og frem til i dag. Udover museets permanente installationer, den anerkendte stolesamling og plakatudstilling, er der for de modeinteresserede udstillingen ”Mode og tekstil”. Her kan du opleve 1700-tallets tendenser og helt frem til de nutidige, med designs fra blandt andet danske Henrik Vibskov. Et højdepunkt i museets udstillingsarkiv er især den betagende udstilling af Erik Mortensens mange Haute Couture kjoler.

Slut besøget af med en kop kaffe på cafe Klint eller en spadseretur i museumshaven Grønnegården.

 

DEM, DER UDFORDRER

Cisternerne
Søndermarken, 2000 Frederiksberg
Mandag lukket, Tirsdag-onsdag 11-18, Torsdag 11-20, Fredag-søndag 11-18

Cisternerne er for dig, der gerne vil have en anderledes museumsoplevelse og er klar til at lade kunsten påvirke dine sanser.

Cisternerne er et tidligere vandreservoir fra midt 1850’erne, en urban drypstenshule og nu et anerkendt udstillingssted for samtidskunst. De underjordiske sale finder man under søndermarkens flade plæner og kan ikke spottes af det blotte øje. Cisternerne er et helt særligt oplevelsesrum, der en gang årligt overdrages til en nøje udvalgt kunstner, som forvandler de særlige omgivelser til et omslugende underjordisk univers hvor alle sanser sættes i værk.

Det er anbefalelsesværdigt at gå en tur i parken under den åbne himmel efter den underjordiske oplevelse.

 

Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A, 1432 København K
Mandag-tirsdag lukket, Onsdag-søndag 11-18, Torsdag 11-21

Copenhagen Contemporary er for dig der gerne vil have en storslået udstillingsoplevelse!

Copenhagen Contemorary, ofte refereret til som CC, åbnede i sommeren 2018 i B&W’s gamle svejsehal på Refshaleøen. Lokalernes 7000 store kvadratmeter bærer præg af at være gamle industrilokaler og emmer af historie. CC kan huse meget store og teknisk krævende udstillinger, der ofte har fokus på nutidskunst udformet i video, skulpturel landskabskunst, performance kunst eller installationskunst, og har tiltrukket kunstnere som Yoko Ono, Pierre Huyghe, Dough Aitken og Bill Viola.

Det er bestemt anbefalelsesværdigt at udvide din museumsoplevelse med at gå på opdagelse på halvøen. Slut for eksempel turen af med at tage en frokost på ”Reffen”, én af Københavns mange gode Street Food steder.

 

Kunsthal Charlottenborg
Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Mandag lukket, Tirsdag-fredag 12-20, Lørdag-søndag 11-17

Kunsthal Charlottenborg er for dig der gerne vil udfordre dig selv og din kunstforståelse, dit verdenssyn og dine forventninger til kunstfaget.

Museet er bestemt også for livsnyderen der trives i smukke omgivelser og leder efter et unikt køb fra butikken. Med et af byens bedste placeringer og et smukt ydre, skaber Charlottenborg kunsthal de perfekte rammer til at opleve international samtidskunst på dansk grund. Det fransk inspirerede barokpalæ byder på alt fra en boghandel til husets biografkoncept ART CINEMA, hvor eksperimenterende filmkunst bliver vist blandt andet i samarbejde med CPH:DOX. Charlottenborg huser også den årlige afgangsudstilling fra Det kongelige danske kunstakademi og diverse andre kompromisløse kunstudstillinger, koncerter og talks med små som store talere.

Shop now