Rebecca Vera

Hos Notabene er vi fascinerede af stærke kvinder der kan, vil, og tør forfølge deres drømme både i arbejds- og privatlivet. De kvinder, som på hver deres måde inspirerer os med deres vilje og kunnen. Vi har spurgt disse kvinder hvad der inspirerer dem, hvad der har ledt dem til der hvor de er i dag og hvad der får dem ud af sengen om morgenen. Læs med når bæredygtighedsdronning og founder af Veras, Rebecca Vera fortæller.

Rebecca Vera

HVAD FÅR DIG UD AF SENGEN OM MORGENEN?

Lyden af fuglen, som bor under tagrenden lige uden for min altan. Ej, jeg elsker morgenerne. Jeg står op kl. 6.30, jo før jo bedre. Mit soveværelse ligger direkte mod øst, så jeg bliver vækket af lyset gennem mine altandøre. Mine morgener er hellige og det er der jeg slapper af med musik og kaffe, inden telefonen og mails tikker ind. Hver dag er der altid run på, og nye spændende arbejdsopgaver, så det er sjældent, at jeg ikke har totalt ja-hat på og glæder mig til at komme i gang med dagen. Har jeg en off dag, så får jeg vendt den om ved at klæde mig ekstra meget ud i noget festligt kluns.

HVAD KARAKTERISERER DIT LIV LIGE NU?

Tøj, travl og træt. Sådan lidt ordnet kaos. Jeg har været i gang med at fikse mit hjem, som næsten er færdigt. Det giver mig en ro, at mit hjem er ordentligt og ryddeligt, og det har mildest talt sejlet i næsten et år nu. Ellers så er vinteren bare gået med at arbejde og hoppe forbi noget take-away, slappe af og se Hammerslag.

Foråret er altid mega travlt i Veras, så jeg har virkelig haft brug for at lade op. Udover, at vi selv skal planlægge 2019 sæsonen færdigt, så kommer der masser af henvendelser for spændende aktiviteter, som jeg mega gerne vil være en del af. Jeg har super svært ved at begrænse mig og sige pænt nej tak, også selvom jeg gennem de sidste tre år har erfaret, at jeg ikke kan alt min hjerne gerne vil. Og så fylder mit genbrugsbarn 3 år d. 7. april, hvilket er ret vildt at forstå.

HVORDAN FINDER DU DIN WORK/LIFE BALANCE?

Mine morgener er hellige. Der finder jeg ro og får overblik over dagen. Jeg får mails, administrative ting, og to do sager til mine medarbejder ud af vagten, og får et overblik over dagen med ro på, og det er virkelig blevet en fast rutine. Jeg var en gang et b-menneske, men har virkelig fundet glæden i at stå tidligt op, hvor jeg ikke bliver forstyrret.

Derudover, så nulstiller jeg, når jeg træner. Jeg plejede at finde det i crossfit, men er nu startet til yoga og det kan sørme ting. Det føles både meditativt og jeg elsker at mærke, at jeg har brugt min krop, også uden at jeg har maxet derud af. Det gør jeg i forvejen nok i Veras hver dag. Som selvstændig er det dog mega svært at balancere. Jeg prøver at lave regler for mig selv. Fx. så må jeg ikke lave arbejde hjemme om aften. Det tager min krop 3 timer at falde ned, og jeg tager arbejdet med i sengen. Så ingen arbejde efter kl. 19 og jeg sidder hellere to timer længere på kontoret, og får det afsluttet.

HAR DER VÆRET ET VENDEPUNKT DER HAR VÆRET MED TIL AT DEFINERE DEN KVINDE DU ER I DAG?

Jeg synes der har været forskellige etaper i mit liv, som har været med til at definere forskellige perioder. Jeg tog som 19-årig ud at rejse i 5 måneder alene, og det var på mange måde ekstremt grænseoverskridende, men lærte mig også absurd meget om mine egne evner og kunnen.

Et af de største for, hvor jeg er i dag er nok, da jeg blev syg med stress i mit barndoms drømmejob i en alder af 25 år. Dengang, så kendte jeg ingen som havde dealet med angst eller stress, og det var super svært for mig at indse, at jeg min krop ikke kunne mere, når min hjerne stadig gerne vil. Det var på mange måder vendepunktet til at springe ud i Veras. Jeg ville skabe mine egne rammer for en hverdag, hvor den vigtigste ingrediens var, at jeg og mine medarbejder havde det godt. Det er vigtigt for mig, at være en god leder og ikke kun have en bæredygtigt forretningsmodel, men også en bæredygtigt og sundt miljø.

På mange måder, selvom det er forfærdeligt, at stressen stadig kommer op i perioder i min krop, så er jeg meget bevidst om at passe på mig selv og slappe af, og at jeg skal have det rart hver dag. Jeg har med stressen også gået meget til psykolog, som har været noget af det mest livgivende. Jeg har lært så meget om mig selv og udviklet mig selv til et bedre jeg, hvor tænker mindre over hvad folk tænker om mig, har lært at sige fra og skære ting og folk fra, som jeg ikke magter. Jeg har brugt alt for meget af mit liv til at tænke på, og pleje andres behov og glemt mine egne. Så stressen har på mange måder været med til at forme min dagligdag i dag.

HVAD INSPIRERER DIG FOR TIDEN?

Stilmæssigt, så finder jeg størst inspiration på loppemarkeder for tiden. Både i sortimentet hos standholderne, men også fra alle de mange gæster som dresser sig så fantastisk op. I dagligdagen bliver jeg inspireret af alt fra en instagram konto om fugle jeg følger (ja, det lyder nørdet), men det er vildt, hvor meget inspiration naturens farver og teksturer faktisk kan give mig. Ellers så kigger jeg langt efter farvekoordinerede gamle damer, når er ude at gå tur. Gamle damer med god stil er den bedste stil.

Rebecca Vera inspirationsbillede

Rebecca Vera inspirationsbillede

Rebecca Vera inspirationsbillede

Rebecca Vera inspirationsbillede

Shop now