Notabene Shoes

        
EN

Museumsguide til København

Er du ved at planlægge din næste dagsudflugt eller går du og drømmer om at blive inspireret på ny? Så er denne guide noget for dig!

Københavns fantastisk flotte og indbydende byrum er på mange måder en udstilling i sig selv og indbyder til smukke billeder og lange gåture. Men tager du et skridt længere ind i byen, opdager man hurtigt, at København er spækket med historiske bygninger, der alle er fyldt op med udstillinger, kunstsamlinger, filmkunst og events. Vi har her lavet en guide til vores syv favoritmuseer i København og omegn. Læs med og lad dig inspirere til din næste udflugt.

 

 

De klassiske

Design Museum Danmark

Bredgade 68, 1260 København K
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 10-18, Onsdag 10-21

 

Drømmer du om at have y-stolen i din spisestue,  at se Kaare Klint mesterværk af en stol i virkeligheden eller søger du inspiration til husets kunstalter, den moderne billedvæg? Så er Design Museum Danmark noget for dig. Museet leder dig på en rejse igennem forskellige udtryksformer og formgivningsmetoder der lokalt, og globalt, har været toneangivende både kommercielt, kulturelt og politisk fra 1800-tallet og frem til i dag. Udover den anerkendte stolesamling og plakatudstilling, som permanent optræder på museet, er der altid en eller flere særudstillinger på programmet. For særligt de modeinteresserede har museet huset udstillingen ”Mode og tekstil” som tager den besøgende på en rejse fra 1700-tallets tendenser til de nutidige, med designs fra blandt andet danske Henrik Vibskov. Herudover  har en betagende udstilling af Erik Mortensens mange Haute Couture kjoler været et højdepunkt i museets udstillingsarkiv.

Efter en tur rundt på museet har du mulighed for at købe smukke bøger, flotte billeder og andre finulige designs i butikken.  Efterfølgende kan du tage en kop kaffe på cafe Klint, som har en fin udsigt ud over museumshaven, der også er en spadseretur værd under den danske sol.

Design Museum Danmark er for dig der er designinteresseret, ligegyldigt om dit hjerte brænder for  møbler, plakater eller beklædning,  for her kan man ikke andet end at finde inspiration i det farverige univers skabt i de smukke lokaler på Bredgade.

 

Ny Carlsberg Glyptotek

Dantes Plads 7, 1556 København V
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 11-18, Torsdag 11-22

 

Ny Carlsberg glyptotek er skulpturpoesi når det er bedst. Huset kan ofte spottes på Instagram og på andre sociale medier, grundet dets fotogene forhal der er en hybrid af en vinterhave, en cafe og en kunstbutik. Stemningen er sat fra det øjeblik du træder ind i forhallen og man bør tage sig tid til at nyde det storslåede rum, inden man bevæger sig videre ind i de mange sale med smukt malede lofter, marmor søjler og mosaikgulve. Museet er i to etager og rummer skulpturer fra den græske og romerske verden og det antikke Ægypten. Derudover har Glyptoteket en fantastisk samling af dansk og fransk kunst fra det 19. Århundrede hvor der kan findes værker fra ingen mindre end Monet, Cézanne, Manet, Van Gogh, Degas og Rousseau.

Glyptoteket er for dig , der nyder et oplevelsesrum der inviterer til samvær, hvor en kop kaffe kan nydes i det tropisklignende picnic- og cafeområde og for dig, der har brug for et månedligt skud fransk skønhed og inspiration for sind og sjæl.

 

Statens museum for kunst

Sølvgade 48-50, 1307 København K
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 10-18,Onsdag 10-20

 

(Martin Rørbye, Udsigt fra kunstnerens vindue, 1825, SMK)

Statens museum for kunst er folkets kunstsamling og museet rummer udstillinger for alle aldre og interessefelter.  Museet er Danmarks nationalgalleri og du kan her finde kunst fra 1300-tallet og frem til i dag. Stedets faste udstillinger favner dansk, nordisk, fransk og international kunst der alle udforsker kunstens mangfoldige stilarter. Derudover er der altid nye spændende udstillinger at finde, herunder i museets x-rum, der to gange årligt, overdrages til en dansk eller international kunster, hvor de via installationskunstens rammer kan udfordre aktuelle kunstneriske problemstillinger.

Men Statens Museum for Kunst tilbyder meget mere end det. En af Københavns mest spektakulære bygningsværker rummer, ud over alle de fine værker, både fredagsbar, der under sloganet ”din intelligente fredagsbar” inviterer til drinks, talks, film, optrædener og musikoplevelser, alt imens du i aftenens mørke stadig kan få lov til at opleve kunsten på museet. Der afholdes også diverse andre events hvor du blandt andet kan få et glas vin imens du laver gipsfigurer med en veninde eller kæreste.

Statens museum for kunst er for dig der gerne vil se og lære om kunstens mange grene og for dig, som elsker sociale sammenkomster med tyngde og hvor du kan opleve kunst i samspil med hverdagens snak og fest.

 

Dem, der udfordrer

Cisternerne

Søndermarken, 2000 Frederiksberg
Mandag lukket, Tirsdag-søndag 11-18, Torsdag 11-20

Cisternerne er et tidligere vandreservoir fra midt 1850’erne, en urban drypstenshule og nu et anerkendt udstillingssted for samtidskunst. De underjordiske sale finder man under søndermarkens flade plæner og kan ikke spottes af det blotte øje.  Cisterne er et helt særligt oplevelsesrum, der en gang årligt overdrages til en nøje udvalgt kunstner, som forvandler de særlige omgivelser til et omslugende underjordisk univers hvor alle sanser sættes i værk.

Cisternerne er for dig, der gerne vil træde ind i værkerne, have en anderledes museumsoplevelse og er klar til at lade kunsten påvirke dine sanser. Det er anbefalelsesværdigt at gå en tur i parken under den åbne himmel efter den underjordiske oplevelse.

 

Copenhagen Contemporary

Refshalevej 173A, 1432 København K
Mandag lukket, Onsdag-søndag 11-18, Torsdag 11-21

 

(Donna Huanca, LENGUA LLORONA (2019). Installation view at Copenhagen Contemporary. Photo: Anders Sune Berg)

Copenhagen Contemorary, ofte refereret til som CC, åbnede i sommeren 2018 i B&W’s gamle svejsehal på Refshaleøen. Lokalernes 7000 store kvadratmeter bærer præg af at være gamle industrilokaler og emmer af historie. CC kan huse meget store og teknisk krævende udstillinger, der ofte har fokus på nutidskunst udformet i video, skulpturel landskabskunst, performance kunst eller installationskunst, og har tiltrukket kunstnere som Yoko Ono, Pierre Huyghe, Dough Aitken og Bill Viola. Siden museets åbning, har det været med til at udvikle byrummet på Refshaleøen og det er bestemt anbefalelsesværdigt at udvide din museumsoplevelse med at gå på opdagelse på halvøen der nu har flere spændende tilbud, såsom Copenhagen Street Foods ”Reffen”, et unikt lille havneområde, et permanent loppemarked og meget mere.

Copenhagen Contemporary er for dig der gerne vil have en storslået udstillingsoplevelse!

  

Kunsthal Charlottenborg

Kongens Nytorv 1, 1050 København K
Mandag lukket, Tirsdag-fredag 12-20, Lørdag-søndag 11-17

(Foto af Lars Engelgaar)

Med et af byens bedste placeringer og et smukt ydre, skaber Charlottenborg kunsthal de perfekte rammer til at opleve international samtidskunst på dansk grund. Det fransk inspirerede barokpalæ byder på alt fra en boghandel til husets biografkoncept ART CINEMA, hvor eksperimenterende filmkunst bliver vist blandt andet i samarbejde med CPH:DOX. Charlottenborg huser også den årlige afgangsudstilling fra Det kongelige danske kunstakademi og diverse andre kompromisløse kunstudstillinger, koncerter og talks med små som store talere.

Kunsthal Charlottenborg er for dig der gerne vil udfordre dig selv og din kunstforståelse, dit verdenssyn og dine forventninger til kunstfaget. Men museet er bestemt også for livsnyderen der trives i smukke omgivelser og leder efter et unikt køb fra butikken.

 

Den uden for byen

Louisiana

Gl, Strand 13, 3050 Humlebæk
Mandag lukket, Tirsdag-fredag 11-22, Lørdag-søndag 11-18

Louisiana er en lille tog- eller køretur udenfor København, men er stærk anbefalelsesværdigt og rejsen værd. Du finder museet langs kysten og kan fra flere af husets rum nyde en fantastisk udsigt over Nivå bugt imens du nyder museets faste og aktuelle udstillinger. Du har måske set billeder florere af folk omslugt af et magisk lysundervers eller stå i et smuk prikket landskab skab af  Yayoi Kusama . Men museet kan meget mere end det.  Louisiana har en af verdens førende museumsbutikker og den er bestemt et kig værd hvis du ønsker at give dit hjem et pift eller leder efter den perfekte værtindegave.

Louisiana er for dig, der ønsker en heldagsoplevelse hvor både gåtur langs vandet, fantastisk kunst, en dejlig frokost og shopping er inkluderet.

Sko til museumsturen

Notabene Simone

Notabene Simone

Special Price DKK 1.300,00

Regular Price: DKK 2.600,00

Notabene Lana

Notabene Lana

Special Price DKK 1.040,00

Regular Price: DKK 2.600,00

Notabene Joyce

Notabene Joyce

Special Price DKK 1.050,00

Regular Price: DKK 2.100,00

 

flere artikler

>>