Notabene Shoes

        
EN

Sacchetto konstruktion

Hvis du har prøvet at stikke fødderne i et par Notabene loafers eller ballerina sko før, så har du muligvis oplevet den utroligt bløde og smidige følelse ved en såkaldt sacchetto konstruktion. Selv hvis du ikke har hørt om sacchetto konstruktionen før, kan du være sikker på at mærke forskel, når først du får et par på fødderne. Men hvad er sacchetto og hvor stammer det fra? Læs med, når vi giver dig alt den information, du bør vide om konstruktionen bag de smørbløde sko.

sachetto

Hvad er sacchetto?

Sacchetto er italiensk og betyder ‘lille taske’ eller ’sæk’. Det er en italiensk håndværksmetode inden for skoproduktion, hvor elegant og sofistikeret design går hånd i hånd med høj komfort og kvalitet. Sacchetto konstruktionen er på ingen måder ny, men en gammeldags skomagerkunst, der i dag stadig kun praktiseres af få fabrikker i Italien. Metoden stammer helt tilbage fra dengang, hvor langsommelighed og godt håndværk var en dyd. Man vil derfor aldrig finde sko produceret efter denne metode i supermarkederne, da det er et håndværk, der tager tid, snilde og de rette luksuriøse materialer.

Hvad er forskellen på almindelige sko og sacchetto?

Forskellen på almindelige sko og sko med sacchetto konstruktion ligger først og fremmest i håndværket. De fleste sko bliver typisk produceret af flere forskellige komponenter. Først bliver for og indersål syet eller limet sammen, og derefter limet til ydersålen af skoen. Herefter bliver den sat fast med metal klammer, der sikrer at skoens forskellige komponenter sidder sammen. Disse forskellige steps hæmmer både fleksibiliteten og komforten, hvilket kan resultere i at skoen føles både stiv og ubehagelig at have på.

Sko produceret efter sacchetto metoden er derimod ekstremt bløde og komfortable at have på. Man kan genkende en Sacchetto konstruktion ved den høje fleksibilitet og bevægelighed, der blandt andet betyder, at skoen nemt kan foldes sammen til halv størrelse. Derudover følger skoen din fods naturlige bevægelighed, hvilket gør dem ekstremt gode at have på til både gåture og lange arbejdsdage.

Sachetto

Produktionen af sacchetto sko

Sko med sacchetto konstruktion former sig efter foden som hånd i handske. Hvert par er nænsomt udført i det mest utrolige læder fra hæl til tå. Dette skyldes, at inderforet bliver syet sammen som en lille taske eller handske i tyndt og blødt læder, der strækkes i form for at bevare den naturlige elasticitet. Det bløde inderfor former sig efter foden og bliver holdt sammen af minimale skjulte syninger, der sidder rundt langs sålen.

Efterfølgende bliver inderforet syet fast med ydersiden af skoen oppe langs kanten. Der bliver herefter lagt et stødabsorberende lag mellem foret og ydersålen, der til sidst bliver syet sammen med ydersålen. Resultatet er en sko, der har en naturlig og let bevægelighed samt en høj åndbarhed, da fødderne udelukkende er i kontakt med naturlige materialer.

Sko produceret med sacchetto konstruktion

Notabene Romy

Notabene Romy

Special Price DKK 1.290,00

Regular Price: DKK 2.150,00

Notabene Kate

Notabene Kate

Special Price DKK 975,00

Regular Price: DKK 1.950,00

Notabene Tyra

Notabene Tyra

Special Price DKK 1.075,00

Regular Price: DKK 2.150,00

Notabene Jerry

Notabene Jerry

Special Price DKK 825,00

Regular Price: DKK 1.650,00

flere artikler

>>