MATERIAL GUIDE

Vi tror på læder som et naturligt og stærkt materiale, der kan stå sin prøve. Alle vores skind er biprodukter af fødevareindustrien, og vi udvælger omhyggeligt de smukkeste skind til vores design. I kombination med den rette pleje mener vi, at dette er det bedste valg til Notabene-sko.

I vores materialeguide kan du læse om de forskellige materialers egenskaber, og om hvordan du bedst muligt passer på dine sko, så de kan få et langt liv. Hvis du har spørgsmål til vedligeholdelse af dine sko, er du altid velkommen til at kontakte os eller til at komme forbi vores butik på Møntergade 19, hvor vi, i vores N.B. Shoe Bar, kan vejlede dig mens vi giver dine sko en kyndig og kærlig hånd. 

LEATHER

Vores sko er skabt i læder af den højeste kvalitet. For at skåne miljøet mest muligt samt minimere spild, bruger vi hele skindet fra dyret og producerer kun i 100% naturmaterialer. 

Det flotteste skind sidder på dyrets ryg, og det bruges derfor til de synlige dele af skoen, for at få et så ensartet, smukt og eksklusivt produkt som muligt. Skindet på dyrets mave bruges til indersåle og mindre detaljer på skoene, og på den måde undgår vi noget af det spild, som ellers kan høre til produktion af sko. For at passe bedst muligt på dine lædersko, så de kan holde sig smukke år efter år, er det vigtigt at du bruger den rette pleje med korte mellemrum, såsom læderbalsam og imprægnering. Læderbalsam giver læderet fugt og frisker samtidig skoens farve op, så du undgår mathed. Imprægnering beskytter læderet mod vind og vejr, og bør  påføres ofte, for at få den optimale effekt. Vi anbefaler et par gange i løbet af en sæson og altid efter brug i regnvejr, når skoene er tørret helt. Lædersko tørrer bedst ved stuetemperatur, og vi fraråder at placere skoene på eller ved en radiator eller andre varmekilder. 

SUEDE

Ruskind er et smidigt lædermateriale, skabt af indersiden af et kalveskind. Ruskind kræver vedligeholdelse, for at holde sig pænt over tid, men med den rette pleje, som en ruskind spray og en ruskindsbørste, kan det holde sig smukt i mange år. Vores ruskind spray, Suede & Nubuck Care, både plejer læderet og opfrisker materialets farve. Når man bruger sine ruskindssko ofte, kan man over tid opleve at ruskindet bliver glat på de områder, som udsættes for slid. Dette kan afhjælpes ved at bruge en ruskindsbørste, og forsigtigt børste let henover det glatte område, for at løfte læderfibrene igen. 

NUBUCK

Nubuck er et særligt bearbejdet lædermateriale, som er skabt af oversiden af læderet, som er mere mat end det glatte, polerede læder, som man ofte ser. Materialet minder til dels om ruskind, da begge materialer har den ru overflade tilfælles. For at passe bedst muligt på dine sko i nubuck, skal de vedligeholdes på samme måde som ruskind. Vores plejende spray, Suede & Nubuck Care, er udviklet til at passe bedst muligt på begge materialer. Derudover er det vigtigt at imprægnere nubuck-sko jævnligt. 

LEATHER SOLES

Lædersåler giver skoen et eksklusivt udtryk og sikre, at åndbarheden er i top, men kræver også god vedligeholdelse for lang levetid. Det anbefales derfor at få forsålet sine lædersåler hos en skomager, før de tages i brug. Hvis ikke man vælger at få sålerne forsålet, anbefales det sålerne smøres med en neutral skocreme mindst en gang om måneden, for at holde læderet smidigt og lukke det bedst muligt. Undgå at bruge dine sko med lædersåler i regnvejr, men hvis uheldet alligevel skulle være ude, er det vigtigt at lade dem tørre ved stuetemperatur i eget tempo. Tørring ved radiator eller andre varmeapparater, kan udtørre og beskadige læderet og forårsage sprækker. 

NATURAL RUBBER SOLES

Flere af vores loafers har en ydersål i naturgummi. Naturgummi er et bæredygtigt materiale, som er udvundet af saften fra barken på gummitræet, Hevea Brasiliensis. Såler i dette materiale behøver ikke meget vedligeholdelse, men kan med fordel tørres over med en fugtig klud ved behov. Over tid kan man opleve, at såler i naturgummi udtørrer en smule, men dette kan afhjælpes ved at smøre sålerne med en naturlig olie. 

COATED LEATHER

Sko med slangeskinds- eller krokodillepræget læder er coatet med lak, og skal som det eneste materiale ikke have spray med imprægnering. Coatet læder er stort set vedligeholdelsesfrit, men har godt af at blive tørt af med en let fugtet klud, hvis de er blevet snavsede, og derefter få jævnlig pleje med en spray, som er udviklet særligt til lak og coatet læder. 

TAKING SHOES OFF

Mange tillægger måske ikke måden, man tager sine sko af og på, for værende vigtigt i vedligeholdelsen af sine sko. Vi anbefaler dog at man altid bruger et skohorn, når man tager sine sko på, for at passe bedste muligt på særligt hælkapperne, som ellers let kan blive beskadiget. Brug aldrig den modsatte fod til at skubbe fodtøjet af, da dette både kan beskadige hæl- og tåkapper. 

Har man støvler med lynlås, er det vigtigt at man altid lyner lynlåsen helt ned, når man tager sine støvler af og på, da man ellers kan risikere at beskadige lynlåsen. 

STORING YOUR SHOES

Langskaftede støvler bør opbevares liggende, når de ikke er i brug. Hvis det ikke er muligt, anbefaler vi at de medfølgende papstykker bliver sat tilbage i, hver gang de har været brugt, så skaftet holder formen og ikke tager skade. 

Når sæsonen skifter, og nogle af dine sko måske pakkes væk, er det en fordel at rengøre og pleje dem. Når skoene er tørret helt op, efter de er blevet rengjort, kan de placeres i et tørt miljø f.eks. en skoæske, for at beskytte dem bedst muligt og for at skåne den for støv, mens de er pakket væk.